Hvem er vi?

Proterm AS:

Provent Norge AS ble etablert av Knut Jørgensen i 1976 med basis i produkter av fabrikat Lennox International HVAC (Heating Ventilation & Air Conditioning). Jørgensen var den første i Norge som begynte med takmonterte varmepumper.

I 1989 endret selskapet navn til Proterm AS og har nå over 39 års erfaring i ventilasjonsbransjen. Selskapet har hele veien vært drevet med solid økonomi og har følgelig solide eiere bak seg.

Målsetningen til selskapet har hele veien vært å levere kvalitet i alle ledd fra salg av kvalitetsprodukter, solid prosjektering, installering/entreprenørarbeid, og til ettermarkedet i form av service.

Med mer enn 35 års erfaring innenfor Lennox sine produkter besitter vi Norges beste kompetanse på feltet. Følgelig har vi også bred erfaring innen ventilasjons- og varmeteknikk.

Vårt fokus er rettet mot å levere den beste og mest hensiktsmessige løsningen for våre kunder, både i forhold til kvalitet og økonomi. Dette kan være produkter fra Lennox eller fra andre leverandører. Det viktigste er at kunden blir fornøyd!

Løsningsorienterte ansatte med god teknisk innsikt.

Aggregater og reservedeler på lager og leveringsdyktige.

Konkurransedyktige priser med hensyn til innkjøp/investering for kunder.

 

 

Lennox International Inc:

Markedsverdi: NOK 27 mrd

Årlig omsetning: NOK 18 mrd på verdensbasis

Inntil 30 % mer energieffektive anlegg i forhold til konkurrenter

 

Historien:

Lennox ble etablert i Marshalltown, Iowa, i 1895 av Dave Lennox.

Med snart 120 år fartstid er selskapet i dag et av de eldste i verden innen HVAC&R bransjen (heating, ventilation, air conditioning and refrigeration).

I 1965 etablerte selskapet seg i Europa, nærmere bestemt Basingstoke, England, for å ta del i et voksende marked i EMEA (Europe, Middel East and Africa). 1972 var året da det første produktet fra Lennox kom til Norge.

Lennox Global Ltd. ble stiftet i 1995 av Lennox International Inc. for å ivareta oppbyggingen av «World Wide» salg av Lennox sine produkter.

I etterkant av dette gjorde de flere oppkjøp av store selskaper, spesielt i England og Frankrike.

I 1996 flyttet de hovedkontoret fra England til Frankrike og Mions, og etablerte samtidig en «joint-venture» avtale med ETS Brancher (HFC – Hermekit, Cliref, Frimair- & Friga-Bohn).

Lennox International Inc. var et av verdens største, privateide selskap frem til børsnotering på NYSE (New York Stock Echange) i 1999.

Selskapet er i dag markedsledende i USA innenfor varmepumper og kjøling, med et komplett program av produkter innenfor fagområdet.

Samtidig opprettholder de sin posisjon som en av de mest innovative selskapene i industrien i forhold til ny teknologi.

 

Hjemmeside USA: www.lennoxcommercial.com

Hjemmeside Europa: www.lennoxemeia.com


Menu Title